sangad malang laa!!


haip!!
k0rang semua 0k x hari ni??
xad yg bad m0od,marah-marah,tengking-tengking..
hari ni hari paling malang buad sye..
faceb0ok!
!k0rang semua mesti ada fb an..
tipu la kalau sape yang x ada tuhh!

petang td sje la kan expl0re fb..
sje menggatal..
actually nak tukar timeline fb tu nk jd yg 0rignal balik..
tup2 cane ntah p tekan ap dy kuar page artis..
eh egt sye ni artis ke hape nk tukar lak..
sesuke ati je nk tukar

then sye p0n pg la kt help center..
k0t2 la b0le c0nvert jd yg asal kan..sedih punye sedih,x b0le p0n..
s0 sye deactive jela..
memang nak nangis la time tuhh..
adik ad sebelah je kne la c0ver an..
kang kate ap plak nangis semate-mate sebab fb..
sia-sia la weyh..
sedih cam ni la

bengang beb!!
tp kena bersabar jela..
senang cite sye wat fb lain..
lame la jugak  kena pk macam2 benda..
name la,emel la,macam2 la..
las2 ni la the new facebook saye!!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100003391850780
you wanna see??
dialu-alukan..hehe
tens ya pd sape2 yg jd frens saye..
thanks a l0ts



✿saya suke kenduri!!✿


hai k0rang semua!!
you all sehad x?? 
m0ge2 sehad selalu la.
haa entry kali ni sye nk cite "i like s0 much"..
what that??KENDURI..
kenduri ni tak sah kalau x ada c0klat,bunga telur,buah & macam2 lagi..







actually x nak p0n benda camtu tp dah 0rang bg kene la ambik kan..
nanti kte ap plak..hehe..
tapi bile pg kenduri ni dapat macam2 benda kan..
s0 b0leh la kumpul..
da bertimbun benda2 macam tu kt rumah sye ni..
suke la sebab nanti b0le buad sample..
mne yg berkenan b0le la buad c0nt0h..


nak stat makan tp smpat lg p0se

0rang p kenduri tp kit0rang berp0sing lak

dalam bilik pengantin..simple but sweet!!

mane taw k0t2 sye dlu..haha..
#gatal ye kaw..
tp sye nak cite tyme pg kenduri ngn member,ad la lam 8 0rg rasenye ..


datang2 je terus kecoh beb..
ne taknye dah lame ta jumpe..
memang riuh sekampung la..
buadnye lak tyme tu 0rang tengah cikit..
ape lg bukan main ad terjerit-jerit,,terpekik-pekik..
rindu gile la tuhh!!
tp tyme tu memang swear la rindu sangat-sangat..
thanks ye kawan-kawan c0z dah jadi kawan yang terbaik!!!!




♥ kereta 0h kereta♥


k0rang ad pengalaman drive keta??
haha..seriusly memang seronok drive keta ni..
k0rang bayangkan..bukan nk riak tp just nk share je..
~sharing is caring right??hehe

haa..ad gaye cmni la tp sblh 2 ad la cikgunye


pg 2 bangun je trus siap2 then merempit p MK MULIA..
lambat 5minit je c0z bsuh m0t0 dlu..
smpai je trus k.su~cikgu yg ajar sye la panggil suruh p ambik keta kt depan pejabat tu..
ggggrrrrrrrr!!
time tu mmg menggigil badan sye.hanya ALLAH shje yang tahu.
k0rang bayangkan..
k0rang penah rase cm2??
mne taknye penah drive baru je 2 kali.pegang stereng p0n bl0m tentu bet0l.

x silap sye la kn ari selasa..
aritu ad test keta,s0 x b0le la nk wt lthn naik bukit,parking semua tu
.#2 la p mek tarikh 2 lg..
~menggedik!!hehe.
cikgu su p0n ajk le jejalan..haha..
hepi gile!!
k0rang bayangkan jalanraya weyh.x tk0t mati?
standard la 2

r0nde2 jap then ckg suruh kc keta isi minyak..
nak bagi laju cikit..
sye drive tp ckg yg buad..
yela kne la blaja dlu an..
smpai je kt stesen minyak sye 'ter'tekan minyak.bunyi pelik la an..
right??@$#$#%&
sumpah.
malu sangad2..
k0rang penah?hehe..
ad s0rang laki ni lalu depan keta sye..
dy sengih cam kerang@siput busuk!!haha..
kurang diajar ye kamu..
law sye jd laki 2 p0n gelak jugak..
ad ke ptut nk b'henti p tekan minyak spe suruh..
kn dapat malu..
bayangkan!!free2 je..

but sye curik2 dengar laki tadi sembang ngn mber dy la k0t..
bunyi dy cmni 
                                       kte si A:"kaw jgn gelakkan 0rg..biasela baru nk blaja"cewah!!terharu sye dibuadnye..
kte si A lg:"kaw p0n l0m ad lesen lg"
si A sambung:"kang dibuadnye ta lulus,naye kaw"
si B menyampuk(mamat yg gelak td):"ala,aku gelak je,bukan ap2 p0n..haha..l
awak prempuan tu td"

eh k0rang bayangkan depan2 k0rang dengar 0rang ngate..
x ptut sgguh..
rase nk b0m je mamat tu.
ad rase nk tikam2,nk kerat2,nk sembelih kc hancus..
tp sye b'sabar..c0ol d0wn ye ain!!

then sye drive sepuas2nye..
pusing2 kampung,pusing2 pekan..
tp memang bes la..
ad time drive kt jalan bengkang-bengk0k,1 l0ri besar l0ri ap entah.nyaris2 beb..
nasib baik sye elak,.kalau x,x sempat nk kawin..
#hehe..sabar2..mude lg..m'gatal ye kaw..ta sempat nk teng0k result SPM 
~ngee!!k0rang bayangkan rase2 id0p x lg??haha..

hampir 2 jam lbh drive,kepenatan yg terase amat sgt "ayat kaw'..hehe.
ckg p0n ajk balik..
time 2 rase cam xnak je lepas stereng..
nk stay je lam keta..
*nak sangar??
kaw dduk la lam keta 2..
hehe..gurau2 je ckg..btw sye hepi sgt2..
ckg tu p0n sp0rting n peramah..
n0w tengah tunggu ckg tu call..
bile nak buad lthn..x sabarnye..thanks ye cikgu su



~cube kire byk kan perkataan bayangkan..agaknye sye suke k0t w0rds tu
#thanks ye letih2 bukak mulut bace entry saye ni..



in mem0ries♥♥♥

k0rang after exam knf0m ad nk pegi mne2 an..mcm la ak ni..exam spm lak 2..penting untuk id0p..halatuju masa depan..excited gile bile dgar nk buad lwtn kelas..yihaaa!!!! yabedabedu!!!h0rayyy!! mcm2 bunyi..ad da mcm m0nyet, zirafah,tarzan la..aisSh.. byk 0rg byk ragam kan??kelas ak plan p lwtn  dr f0m4 lg..caye x??punye la semangat..ak sbg ceti halal kelas tu bekerja keras c0llect duit.. kene la resp0nsible ckit an,,kang ditanye kt akhirat spe maw jwab??ak jugak..b4 exam lg kiteorang discuss sal lwtn ni..#ni nk exam ke xnak?haha..tid0 p0n da termimpi2 skli.. sungguh gile2 dasyat!!!seingat ak la pas exam arab x silap,ckg yg prihatin lg baik hati ckg nursery ajk discuss.. yelaa..tk0t2 ad yg x berbaya,brg yg kne bwak,ari 1st ktne 2nd ktne..budak2 ap lg mmg dibuad gempak *aisey,budak 2..ak p0n temasuk la 2.. kite0rang merdeka 13/12/2011.. abis exam la 2..wahwah!!bukan main lg mber kelas ak.. terjerit2, terpekik,terlolong pas exam da abis..mne taknye penat lelah,heart attack menelaah buku..tup2 exam sebulan je..tp sebulan un da cm seta0n an??buku2 abisnye dibuang,dibak0..aisSh!!untung makcik cleaner 0stel ak 2..dpt habuan dr buku2 kite0rang..#xpe makcik,kite0rang sedekah!! ~makcik menggaru kepalenye yg ta berape nk gatal..haha..tarikh keramat lwtn 2 pd 15-19/12/2011..sehari after abis exam.. akn kuingat kenangan manis smpai kekubuq.. ~ngeee..lwtn 2 kite0rang m'jelajah ke kl, melaka,pd n genting..plg teruja genting la.. 4ari 4 mlm kite0rg bersiang disane..bersuke ria x ingat dunia la kite0rg..bukan main lg hepi beb..yelaa..sllu pegi ngn family but 4 dis tyme ngn mber s0 agk teruja n tergembira cikit..bc0z 0f de day s0 l0ng #ayt bi tggang..ak c0nclude jela..4hari berhijrah kt sne mmg best gile2.. saat yg plg ak rase hepi sggh..tatau nk kte hape da..h0nestly i l0ve my frens very mucchh!!!


                               
                          #ni la muk02 pelanc0ng asing..m0ahhaaha


                                ni kt dataran teluk kemang,p0rt dicks0n

                                             ~cantek kn???nice..z0o negara


                            #s0ri ek...gamba x sengaje dicuri!!



#actualy ak  ad buad m0vie maker but upl0d lmbt la..juz pic je yg mampu jadi tatapan..:)

♛ LIFESTYLE˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ♛






haip ! !
sehad my reader ? hehe . .
entry sye kali ni xad kne mngena ngn spe2 p0n . 
sye b0ring n xad cte nk p0st
s0 rajin2 la bace k

kiamat ! !kiamat ! !zaman skrg dunia skrg memang dh berubah kan . laki jd p0mp0an , p0mp0an jd laki . bayi p0n pakai buang je . egt lampin pakai buang ke hah ? ? *eh2 ap sye ngarut ni . kes ragut , saling bunuh m'bunuh , r0g0l , rasuah , p0litk un da makin ta sekutu . . #ewah2 kaw . um0 p0n l0m ckup . .ad ati nk berp0litik . sye p0n bile dgar cite yg m'gerikan#ngeri ? ? ad ke? haha . naik bulu r0ma , bulu tgkuk der . 

ish2 . renung2kan

j0m sama2 menginsafi diri ! !


Image Detail
                                                                          haa. . teng0k ni

#actually xad idea malam2 ni nak p0st cite .  jadi sye  merapu je malam2 cenggini .  renung-renungkanlah wahai mahkluk allah sekalian . sesungguhnya kiamat sudah dekat . bersama-samalah kita menginsafi diri ! ! !





telatah kwn2

salam semua!!!dalam entry ni ak nk share2 ckit cte kwn2 lm klas ak..klas ak dinamekan 5agame sains..AGAMA tuh..haha..alim2,, kacak2,,cun2,,,jelita sume ad..#eh kaw jgn riak sgt..allah xsuke taw!! 0k2..hehe.. c0ntinue2..urm.. 28 0rg makhluk allah yg  bernyawa lam tuh..k0rang bayangkan pecah rek0d beb,,klas 2 plg ramai ta0n 2011..x pna dibuad weyh..d0k lam kelas tuh bingit cm kt supermarket..bising gile!!smpe cigu2 tegur.. malu2.. nk mule spe dlu??0keyh..b0ys dlu... klas tuh 7 0rg jejaka2 x seberape hensem yg id0p..*s0ri kwn!!ad hensem,,ad x hensem.. #haktuih..$@#%%&*$#m0ahahaha.. nak cite un rmai sgt s0 ak c0nclude jela ek.. hehe..cigu2 yg teach kmi mmg tnti0n,marah, bi0l,sme ad la ngn b0ys because..= k0rang taw kn laki ni cne..suke wt hal..ad je mnde x dibuadnye..f0r eg:h0mw0k x buad la, masuk kelas lmbat la..pena skli guru kelas cite heb0h 1 bilek guru sal kelas kite0rang ni..ad je yg ta kena..ad je ragam kami ni buad 1 sk0la taw. .tp h0nestly i say x c0mplete law x ad depa weyh. cewah!!!#terlebih suda..kite masuk gegirl lak..ewah!ewah!ewah!kakl0ng. bedah.cideb0.ct0t.taty.yan.kila.pa(adk manis)haha.aisya.cikparah.yus.sabi.yua.ira aishah.nyta(cek0d0k)(^_^).iqah.yana. shahirah!!~sambil mematahkan jari2ku yg keletihan#fuh!!sume kwn2 ak ni ad habit tersendiri..ak hepi bile kwn ngn depa..bile sunyi, bile sedih,depa always ad menemaniku#fuy0o..ayt terharu weyh.. sumpah t0k che ak id0p mati wey mis u all s0 much..~ngee..ggggrrrrrrrr!!u all de bez in my life.. h0pe d0n"t f0get me 0k..still frens f0rever???inshaallah..



#m0ga2 mika x lupekan persahabatan antara kite yang terjalin selama ni..aisSh!!ayt bm p0wer..spe aja ni??luv u all..

bace2..imp0rtant!!

ni gambaran saje 0k....
KEADAAN DI PADANG MASYAR


1. Sesetengah mereka ada yg berupa kera kerana di dunia mereka suka membuat fitnah kpd orang lain.
2. Ada yg berupa khinzir kerana suka makan rasuah ketika menjalankan hukuman.
3. Ada yg buta mata kerana keterlaluan pada menghukum manusia.
4. Ada yg pekak & bisu kerana mereka hairan dgn amalan yg mereka lakukan.
5. Ada yg mengalir daripadanya nanah dan darah yg amat busuk dan sentiasa menikam-nikam lidah sendiri.Ini adalah kumpulan ULAMA yg bercakap dan mengajar tetapi perbuatannya tidak sama dengan apa yg diucapkan.
6. Ada pula yg luka-luka seluruh badan kerana suka menjadi saksi bohong.
7. Ada yg telapak kaki mereka terletak didahi dan terikat kepada ubun-ubun mereka serta menjadi sangat busuk, lebih busuk daripada bangkai. Mereka adalah org yg sanggup membeli dunia dengan akhirat (mencari kemewahan dunia dgn memperalatkan agama).
8. Ada seperti orang mabuk, rebah ke kiri, rebah ke kanan terhuyung-hayang. Mereka inilah yang sanggup menyimpan harta dari belanjakan ke jalan Allah.
9. Ada yg berkeadaan benar-benar mabuk,orang ini suka bercerita-cerita dalam masjid akan hal dunia.
10. Ada yg berupa khinzir kerana suka makan harta riba.
11. Ada yg tidak bertangan dan tidak berkaki. Mereka ini suka menyakiti org2 sekampungnya.
12. Ada yg berupa khinzir kerana mereka mempermudah-mudahkan sembahyang lalai dalam sembahyang)
13. Ada pula yg bangkit dengan perut mereka penuh dengan ular dan kala jengking yg sentiasa mengigit-gigit dan menyengat-nyengat. Mereka ini di dunia payah hendak mengeluarkan zakat.
14. Ada yg berkeadaan dimana darah yang amat busuk sentiasa keluar dari mulut mereka.Orang ini suka berbohong dalam perniagaan.
15. Ada yg sampai terasing drpd manusia serta badannya sgt busuk dari bangkai. Mereka ini suka menyembunyikan maksiat kerana takutkan manusia,tidak takut pada Allah.
16. Ada yg terpotong halkum,keadaannya tercerai dari leher. Orang ini selalu sanggup untuk bersaksi bohong.
17. Ada yg bangun dari kubur tiada berlidah dan mengali darah busuk dari dalam mulutnya. Orang itu malas mengucap kalimah syahdah.
18. Ada pula yg berjalan dengan kepala di bawah dan kaki di atas langit.Darah dan nanah sentiasa mengalir dari kemaluan mereka.Mereka itu suka berbuat zina semasa hidup.
19. Ada yg berkeadaan muka hitam dan perutnya penuh dengan api neraka.Mereka ini suka memakan harta anak yatim secara zalim.
20. Ada pula yg bangun dengan mengidap penyakit kusta dan sopak. Mereka inilah yang derhaka terhadap kedua ibu bapanya.
21. Ada yg gigi mereka seperti tanduk lembu, lidah mereka terjelir hingga ke perut, najis dan kencing sentiasa keluar dari perut mereka. Mereka adalah orang yang suka meminum arak.



p/S:semoga kita tergolong dalam golongan yang segera menginsafi diri dan bertaubat di atas dosa....ingat2lah anda!!!...dimana berada anda ALLAH sentiase melihat segala yg berlaku..:D

malu2..(^_#)

ak n adik ak sje gatal p grik jap..sje b0rink2.. dah lame terperuk lam umah..skali skale kuar servive mate..cadang kuar 2 nak p bayaq duit lesen keta n wat bku akaun adk..tup2 tggu lm 10mnt,,smpaila turn ak..kakak 2 mnx ic,,ak kc..then dy kte x b0le detect..hampeh!!!ad ke pt0t s0h p kt pjbt pendaftaran..law ad transp0t xpe gak,,ni jalan kaki je....ak p0n p la maybank...ms0k2 ya allah,,,ya rabbi,,ya karim...bapak ramai gile 0rang beb..beratur panjang nak mamp0s...nsib baik ak ni penyabar ckit..hehe...*riak suda*..setelah beberapa mnit berlalu,,ak p0n menyelinap masuk..kire ape ak..ad yg abis kne rempuh,,, kick,,r0g0l,,haha..abis x suci da..~juz j0king.. ak tggu la kt kaunter pertanyaan while nyanyi ckit..tetibe hnf0nku menyanyi lagu ape kebende ntah..s0 l0ud!!k0me bygkan knf0m dgr 1 bank 2 an..haha..ak dgn selambenye agkt r..cewah!!belagak ckit..ak un ad hnf0n gk..hehe..ala n0kia biase je..law hempuk kt tilam un yg lembut dah hanc0s..my daddy call#0oeyeh..bkn sugAr daddy 0k..daddy i tye sal cip ic adk ak la...ad pr0b pul0p..tetibe ak rase ad mnde t0ucing me..ak t0leh r then s0rang miss india ni said "dik2,,nak call kt luar k"...muke ak da blushing suda~..hehe.. k0me bayangkan betape ramai makhluk2 allah ad kt c2..sume pandang slen..$#%#$& ggggggrrrrr!!!malu beb..ad rase nak let0p.. nak bak0,, je bank 2..haha..ak tgk kt ar0und de bank..ats.bawah.blakg.tepi...360 degree la.. xad un signb0ard kte s0h 0f hnf0n..s0 m0ral disini bile k0rang ad di tmpt2 seperti itu,,, silent la hnf0n..ganggu der!!

~h0pe k0rang hepi bce p0st aku ni..thanks ya!!!

start 2 texting!!!



assalamualaikum!!sye bru je nk b'jinak2, bermanja2,bergedik2..
haha..lm bl0gging ni..
s0 n0 idea 4 texting k..huhu..0tak p0n agk sewel+ blur+blank..
.x tw nk tulis hape kebende..ni la ak..hehe.~blushing suda!!
18 thn da..da tue! #tue2 jgn sebut..sensitif!!
haha4 intr0 i want u all sume sudi bce 0r tgk ap2 yg ad lam bl0g ak ni.. 
hehe..sekian!!
~wassalam..(^_^)

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Invader Zim