bace2..imp0rtant!!

ni gambaran saje 0k....
KEADAAN DI PADANG MASYAR


1. Sesetengah mereka ada yg berupa kera kerana di dunia mereka suka membuat fitnah kpd orang lain.
2. Ada yg berupa khinzir kerana suka makan rasuah ketika menjalankan hukuman.
3. Ada yg buta mata kerana keterlaluan pada menghukum manusia.
4. Ada yg pekak & bisu kerana mereka hairan dgn amalan yg mereka lakukan.
5. Ada yg mengalir daripadanya nanah dan darah yg amat busuk dan sentiasa menikam-nikam lidah sendiri.Ini adalah kumpulan ULAMA yg bercakap dan mengajar tetapi perbuatannya tidak sama dengan apa yg diucapkan.
6. Ada pula yg luka-luka seluruh badan kerana suka menjadi saksi bohong.
7. Ada yg telapak kaki mereka terletak didahi dan terikat kepada ubun-ubun mereka serta menjadi sangat busuk, lebih busuk daripada bangkai. Mereka adalah org yg sanggup membeli dunia dengan akhirat (mencari kemewahan dunia dgn memperalatkan agama).
8. Ada seperti orang mabuk, rebah ke kiri, rebah ke kanan terhuyung-hayang. Mereka inilah yang sanggup menyimpan harta dari belanjakan ke jalan Allah.
9. Ada yg berkeadaan benar-benar mabuk,orang ini suka bercerita-cerita dalam masjid akan hal dunia.
10. Ada yg berupa khinzir kerana suka makan harta riba.
11. Ada yg tidak bertangan dan tidak berkaki. Mereka ini suka menyakiti org2 sekampungnya.
12. Ada yg berupa khinzir kerana mereka mempermudah-mudahkan sembahyang lalai dalam sembahyang)
13. Ada pula yg bangkit dengan perut mereka penuh dengan ular dan kala jengking yg sentiasa mengigit-gigit dan menyengat-nyengat. Mereka ini di dunia payah hendak mengeluarkan zakat.
14. Ada yg berkeadaan dimana darah yang amat busuk sentiasa keluar dari mulut mereka.Orang ini suka berbohong dalam perniagaan.
15. Ada yg sampai terasing drpd manusia serta badannya sgt busuk dari bangkai. Mereka ini suka menyembunyikan maksiat kerana takutkan manusia,tidak takut pada Allah.
16. Ada yg terpotong halkum,keadaannya tercerai dari leher. Orang ini selalu sanggup untuk bersaksi bohong.
17. Ada yg bangun dari kubur tiada berlidah dan mengali darah busuk dari dalam mulutnya. Orang itu malas mengucap kalimah syahdah.
18. Ada pula yg berjalan dengan kepala di bawah dan kaki di atas langit.Darah dan nanah sentiasa mengalir dari kemaluan mereka.Mereka itu suka berbuat zina semasa hidup.
19. Ada yg berkeadaan muka hitam dan perutnya penuh dengan api neraka.Mereka ini suka memakan harta anak yatim secara zalim.
20. Ada pula yg bangun dengan mengidap penyakit kusta dan sopak. Mereka inilah yang derhaka terhadap kedua ibu bapanya.
21. Ada yg gigi mereka seperti tanduk lembu, lidah mereka terjelir hingga ke perut, najis dan kencing sentiasa keluar dari perut mereka. Mereka adalah orang yang suka meminum arak.p/S:semoga kita tergolong dalam golongan yang segera menginsafi diri dan bertaubat di atas dosa....ingat2lah anda!!!...dimana berada anda ALLAH sentiase melihat segala yg berlaku..:D

No comments:

Post a Comment

k0men ya kawan..alang2 f0ll0w baik k0men skli..(^_^)

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Invader Zim